تاريخچه وودبال جهان
رشته ورزشی وودبال در سال 1990 میلادی توسط مینگ هوئی ونگ تایوانی ابداع گردید. وی با استفاده از زمین چمن محصور شده در باغ شخصی خود اقدام به طراحی وودبال نمود به نحوی که بر خلاف رشته گلف تمامی ضربات زمینی باشد و فضای کمتری نیز برای بازی در نظر گرفته شود و سپس با طراحی اداوات آن از جنس چوب به بازی وودبال پرداخت.
این رشته ورزشی که در نخستین نگاه به دلیل سادگی لوازم، مسیر بازی و هدف قابل رویت جذاب به نظر می رسد از چندین جهت با سایر ورزش های مشابه توپی، متمایز است. نخست آنکه، وسیله مخصوص نواختن ضربه در وودبال از جنس چوب تا آلومینیوم تکوین یافته است بدین سان که اهرم کنترل ضربه با زاویه قائم بر چکش ضربه زننده قرار می گیرد تا توپ چوبی و نسبتا سنگین وزن بازی به سمت دروازه ای 15 سانتی متری هدایت گردد. در میان پل ارتباطی دو پایه دروازه، آویزی تعبیه می گردد که توپ پس از برخورد به آن و گردش آویز از دروازه عبور نموده، امتیاز و نهایتا پایان بازی در میدان مشخص شده را برای بازیکن رقم خواهد زد.
بدین ترتیب بازیکنان در فواصل معین اقدام به نواختن ضربات خود به سمت دروازه نموده و با عبور دادن آن پس از گردش آویز کسب امتیاز می نمایند. همانطور که پیشتر اشاره شد جنس لوازم وودبال اعم از چکش ضربه و دروازه از جنس چوب و یا آلومینیوم و جنس توپ از چوب است.
دوم آنکه، وسایل و لوازم وودبال در مجموع سبک و قابل حمل است بنحوی که فضای زیادی را اشغال نمی نماید و تمامی ادوات آن در کیف مخصوص وودبال جای می گیرد.
سوم آنکه، به دلیل طبیعت این رشته ورزشی، پرداختن به آن در سواحل دریا و زمین های چمن با متراژ محدود نیز امکان پذیر و از این روی با اقبال ویژه ای در کشورهای مختلف دنیا مواجه گردیده است.
چهارم آنکه، یادگیری وودبال آسان است و با اندکی استمرار در تمرین، مهارت های مختلف بازی در نشانه روی، نواختن ضربات، تنظیم شدت ضربات، زاویه بندی و سایر نکات فنی مرتبط قابل حصول می باشد.
پنجم آنکه، وودبال قابلیت جذب مخاطبین خود را در تمامی رده های سنی داراست. نوجوانان، جوانان، بزرگسالان، میانسالان و حتی کهنسالان می توانند به راحتی و با پایین ترین احتمال آسیب دیدگی ورزشی به بازی وودبال بپردازند و از دیگر نکات برجسته آن عدم محدودیت پوشش و لباس برای بازی وودبال است چنانکه در بسیاری از کشورهای مسلمان از جمله جمهوری اسلامی ایران بانوان با حجاب کامل اسلامی می توانند با سهولت وودبال بازی کنند.
فدراسیون بین المللی وودبال نیز پس از تلاش های فراوان با تصویب اساسنامه خود در سال 2004 و برگزیده شدن آقای مینگ هوئی ونگ مبتکر ورزش وودبال به عنوان رئیس فدراسیون بین المللی، اولین دوره مسابقات جهانی وودبال را با حضور معدود کشورهای عضو برگزار نمود و پس آن بر تعداد اعضاء آن افزوده شد بطوریکه فدراسیون بین المللی وودبال هم اکنون نزدیک به 40 کشور دنیا را رسما تحت پوشش خود قرار داده است و فدراسیون یا انجمن های ملی وودبال نیز به تبع آن تاسیس گردیده است. این فدراسیون بین المللی با برگزاری مسابقات ادواری در سرار آسیا، خاورمیانه و سایر کشورهای عضو همچنان بر گسترش و توسعه جهانی وودبال متمرکز است و هر ساله مسابقات متعدد اوپن بین المللی به میزبانی کشورهای عضو صورت می پذیرد که از این رهگذر خیل انبوهی از علاقه مندان به این رشته مفرح و جذاب در تمامی رده های سنی جذب شده و خانواده وودبال را گسترش می دهند.
وودبال در ايران
وودبال در سال 2008 با برگزاری یک دوره کارگاه آموزشی و حضور گسترده علاقه مندان و همچنین تلاش مسئولین محترم وقت فدراسیون گلف جمهوری اسلامی ایران معرفی گردید. متاسفانه، بعلت پاره ای مسائل، فعالیت ها در این رشته ورزشی تا سال 2012 و پنجمین دوره مسابقات جهانی وودبال عقیم ماند. در سال 2012 با رایزنی های مجدد جناب آقای سعیدی،رئیس محترم فدراسیون گلف و رئیس فعلی انجمن وودبال کشور، و تلاش مستمر امور بین الملل، فعالیت های وودبال از سرگرفته شد و تیم ملی جمهوری اسلامی ایران متشکل از 2 بازیکن به نام آقایان مهرداد جمشیدی ( بازیکن و مربی بین المللی رشته وودبال) و داوود اوسطی آشتیانی ( پیشکسوت نام آشنای گلف کشور و مربی بین المللی وودبال) به همراه تنها داور بین المللی ایران آقای مهدی ترحمی راهی مسابقات جهانی گردید. پنجمین دوره مسابقات جهانی وودبال 2012 به عنوان اولین عرصه بین المللی و رسمی نخستین گام در مسیر ارتقاء و پیشرفت این رشته محبوب رقم خورد. بازیکنان تیم ملی کشورمان با وجود عدم تجربه لازم و با حداقل امکانات موجود و علیرغم انتظار رقبای خود با درخشش کامل توانستند جایگاه مطلوبی برای میهن عزیزمان کسب نمایند. همچنین آقای داوود اوسطی آشتیانی که با استفاده از تجربه خود در این مسابقات حضور یافته بود توانست در یکی از میادین با نخستین ضربه توپ را از دروازه عبور دهد و در میان بهت رقیبان گردن آویز طلای Gate in One را تصاحب نماید.
گفتنی است، در اجلاس جهانی فدراسیون بین المللی وودبال ، مسئولین فدراسیون جهانی وودبال با توجه به عملکرد مطلوب تیم ملی ایران و با زیر ذره بین قراردادن بازیکنان ایرانی و آزمایش توان ایشان در آموزش وودبال، گواهینامه مربیگری بین المللی وودبال را پس از اخذ آزمون به ایشان اعطاء نمودند. همزمان با برگزاری این مسابقات نیز، دبیرکل فدراسیون بین المللی وودبال ضمن تقدیر از عملکرد تیم ایران با تفویض مسئولیت توسعه وودبال خاورمیانه به ایران برگ زرین دیگری به افتخارات ورزشی انجمن وودبال افزود.
تیم ملی وودبال کشور در سال 2013 نیز با حضور در مسابقات آسیایی وودبال در کشور تایوان، توانست با ترکیب گذشته خود اینبار در جمع 19 تیم حاضر در این مسابقات و در میان کشورهای صاحب نام در عرصه وودبال، پس از پشت سر گذاردن حریفانی از تایوان و کره جنوبی و با قبول شکست در دور سوم با اختلاف امتیاز مطلوب در جایگاه پنجم جدول رده بندی قرارگیرند.
انجمن وودبال ایران هم اکنون با 3 مربی بین المللی و 1 داور بین المللی فعالیت های توسعه ای و زیربنایی جهت ارتقاء سطح وودبال کشور را در سرفصل برنامه ها و اولویت های خود قرار داده است.
ثبت دیدگاه