گلف «اسلامی ترین» رشته در بین ورزش های مدرن است
07 خرداد 1398 - 14:42
عزیزی رئیس فدراسیون: دکتر عزیزی : گلف یکی از ارزانترین رشته ها محسوب می شود که به نوعی تحکیم بنیان خانواده را فراهم می‌کند و در عین حال «اسلامی ترین» رشته در ورزش های مدرن است.
پ
پ

رئیس فدراسیون گلف ضمن رد اطلاق کلمه «لوکس» به این رشته ورزشی تاکید کرد که گلف یکی از ارزانترین رشته ها محسوب می شود که به نوعی تحکیم بنیان خانواده را فراهم می‌کند و در عین حال «اسلامی ترین» رشته در ورزش های مدرن است.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون گلف و به نقل از خبرگزاری ایرنا؛
گلف با وجود قدمت و سابقه تاریخی به دلیل نبودن امکانات در ایران اقبالی ندارد اما در سال های اخیر با همت و عزم مدیران فدراسیون و کمک مسئولان رفته رفته در حال شناساندن خود به عنوان ورزشی مفرح در جامعه ایرانی است.
در راستای تحقق این امر رسانه ها یکی از ابزار قابل توجه و پرکاربرد محسوب شده و می توانند در معرفی آن نقش بسزایی ایفا کنند. از این رو «حمید عزیزی» رئیس فدراسیون گلف با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی پاسخگوی سووالات خبرنگار ورزشی ایرنا بود.
عزیزی در ابتدا با تشریح نقش رسانه ها در معرفی و همگانی کردن رشته های کمتر شناخته شده ورزشی اظهار داشت: رسانه ها نقش بسیار مهمی در همه امور از جمله ورزش دارند و در عصر جدید که با نام «دنیای ارتباطات» شناخته می شود، اهمیت آن کمرنگ نیست.
وی ادامه داد: در حوزه ورزش کشور از منابع مالی پایدار کمتری نسبت به سایر حوزه ها برخوردار هستیم که البته استعداد، غیرت و تعصبات ملی و اسلامی جوانان ورزشکار ایرانی جبران این کمبودها را می کند، از این رو نقش رسانه به عنوان ابزاری در جهت جذب افکار عمومی، جذب تماشاگر و حمایت مالی، پر رنگ خواهد بود.
عزیزی تصریح کرد: گلف یکی از ارزانترین رشته های ورزشی است که خانواده ها می توانند به بهترین نحو از آن استفاده کنند. در باشگاه انقلاب که تنها زمین چمن موجود در کشور است، هزینه استفاده از یک جلسه بازی برای 3، 4 یا 5 ساعت به ازای هر نفر بین 50 تا 60 هزار تومان است.
مشروح مصاحبه خبرنگار ایرنا با رییس فدراسیون گلف را در زیر می خوانیم.

ایرنا: شما رئیس لوکس ترین فدراسیون ورزش ایران هستید، چه نظری در این مورد دارید؟
– معیار شما در مورد اطلاق کلمه لوکس به فدراسیون گلف چیست؟

ایرنا: اگر بخواهید از امکانات ورزشگاه انقلاب برای ورزش گلف استفاده کنید ماهیانه چه مقدار باید هزینه کنید؟
– بسیار اندک.

ایرنا: پس جلسه ای 800 هزار تومان و مبالغی این چنینی غلط هست؟
– به هیچ عنوان چنین مبلغی صحت ندارد. در واقع چنین تفکری نشات گرفته از نداشتن بازتاب رسانه ای گلف و در وهله دوم دسترسی کمتر عموم مردم به این رشته است. این مسائل باعث داستان سرایی می شود. به عبارت دیگر دسترسی کمتر برابر است با داستان سرایی بیشتر.
ورزش گلف یکی از ارزانترین رشته های ورزشی است که خانواده ها می توانند به بهترین نحو از آن استفاده کنند. کمتر رشته ای را می توان یافت که با تامین تجهیزات اولیه آن تا دهه ها نیاز یک خانواده به آن ورزش برطرف شود به طوری که با قیمت های فعلی و با تهیه یک ست 2.5 تا 3 میلیون تومانی، اعضای یک خانواده می توانند تا سالها از آن برای آموزش، تفریح، سرگرمی و حتی به صورت حرفه ای استفاده کنند.

ایرنا: پس دلیل اینکه بسیاری افراد این ورزش را ورزشی لوکس و به اصطلاح لاکچری می دانند چیست؟
– علاوه بر اینکه علاقه سیاستمداران، دیپلمات ها و فعالان اقتصادی در دنیا این تلقی را ایجاد می کند، یکی از دلایل آن در شهر تهران، واقع شدن زمین گلف در بالای شهر است، اما در سایر استان ها و خوزستان که نقطه شروع گلف بوده شرایط متفاوت است و هر فرد با هر شرایط می تواند به این ورزش بپردازد.

ایرنا: هزینه یک فرد برای استفاده از زمین گلف چقدر است؟
– در باشگاه انقلاب که تنها زمین چمن موجود در کشور است، هزینه استفاده از یک جلسه بازی برای 3، 4 یا 5 ساعت به ازای هر نفر مابین 50 تا 60 هزار تومان است. فدراسیون در صدد است تا با همکاری وزارت ورزش و جوانان و بخش خصوصی شرایطی را به وجود آورد که افراد به سهولت بتوانند به این رشته بپردازند.

ایرنا: چه تعداد زمین گلف در کشور وجود دارد؟
– در تهران زمین چمن باشگاه انقلاب را داریم، یک زمین دیگر هم در اطراف فرودگاه امام خمینی (ره) در حال احداث است. در استان خوزستان 4 زمین خاکی وجود دارد که البته قابل استفاده نیستند. در اصفهان یک زمین نیمه آماده وجود دارد و در مشهد زمین کوچکی در ورزشگاه ثامن در اختیار داریم. در گلستان زمینی در حد مینی کورت وجود دارد و در برخی دیگر از استان ها در حال پیگیری هستیم تا با همکاری وزارت ورزش و بخش خصوصی در مسیر توسعه قدم برداریم تا از همه ظرفیت های خود بهره ببرند.

ایرنا: نحوه همکاری فدراسیون با بخش خصوصی چگونه است؟
– زمین ها پس از مراحل قانونی در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد که با همکاری دولت و مشاوره تخصصی فدراسیون مشغول به فعالیت می شوند.

ایرنا: آیا می توان گفت که تا اینجای کار اتفاق بزرگی در گلف نیفتاده و برای ورود به بخش همگانی نخستین گام بهبود زیرساخت ها است؟
– نگاه ها متفاوت است. فدراسیون از صفر شروع کرده و البته زحماتی قبلا کشیده شده و پیشرفت هایی هم حاصل شده است اما قدم هایی در حوزه بین المللی، آموزش و همچنین دسترسی و ایجاد بانک اطلاعاتی باید برداشته می شد که متاسفانه انجام نشده است. در مقایسه با کشورهای خارجی این نظر درست است و من نیز با شما موافق هستم؛ ما یک فدراسیون هستیم و اگر چشممان تنها به کمک دولت و وزارت ورزش باشد، نمی توانیم پیشرفت چندانی داشته باشیم؛ وزارت ورزش توان مالی زیادی ندارد و امکان ندارد که بتواند تمام رشته ها را به طور صد درصدی پشتیبانی کند، بنابراین باید برنامه ریزی کنیم و حتی الامکان با ایجاد استقلال نسبی مالی در همان جهت اتفاقاتی عملیاتی رقم بزنیم.

ایرنا: در حوزه بین المللی جایگاه ایران چگونه است؟
– در حوزه بین الملل، شاید جایگاه گلف ایران صفر یا منفی باشد و مقصود از منفی بودن این است که در برخی مواقع شاید حق عضویت هم پرداخت نشده باشد. علاوه بر این، مقام خاصی نیز کسب نکرده ایم. در حوزه رسانه، سهم خبری گلف نزدیک به صفر است و منابع مالی نیز فقط از ناحیه وزارت ورزش بوده اما هر رشته ای از جمله گلف این امکان را دارد تا بتواند منابع مالی بخش خصوصی را جذب و منابع مالی جدیدی ایجاد کند و با اتکا به آنها ورزش خود را توسعه دهد.

ایرنا: فدراسیون گلف کمترین بودجه را دارد و ظاهرا با حضور شما تحولی در این زمینه ایجاد شده است. آیا بودجه ای غیر از تخصیص دولت آورده اید؟
– در بین رشته های المپیکی بی شک فدراسیون گلف کمترین بودجه را دریافت می کند، اما در مورد اینکه آیا گلف در تمامی رشته های ورزشی کمترین بودجه را دریافت می کند اطلاع چندانی ندارم و نیازی به کند و کاو در مورد این موضوع نیز وجود ندارد. نگاه و چشم ما صرفا به دست وزارت ورزش نبوده و در این زمینه اقداماتی داشتیم و پس از اینکه از اول آبان 97 با اعتماد اعضای مجمع، مسئولیت فدراسیون را عهده دار شدم تلاش کردیم که تقویم فدراسیون اجرایی شود و در همین راستا حدود 10 دوره مسابقه شامل مسابقات رده های سنی آقایان و بانوان برگزار شد. در المیپاد استعدادیابی، گلف در تقویم مسابقات قرار نداشت و با رایزنی با وزارت ورزش این مرجع پذیرفت که گلف در المپیاد استعدادیابی قرار گیرد. مسابقات جام جهان نما و سوپر لیگ گلف برگزار شد و از آنجا که بودجه باقی مانده در کنار تعهدات مالی پاسخگوی نیازها نبود از بخش خصوصی خواستیم تا به ما کمک کنند و به طور کلی در دوره جدید فدراسیون از اول آبان تا پایان سال 97 میزان آورده فدراسیون از میزان بودجه وزارت در طول 5 ماه بیشتر بود.

سوال: بودجه سال 98 فدراسیون چقدر است؟
– در ورزش گلف، المپیک معیار و متر اصلی است، المپیک 2020 توکیو برای گلف از دست رفت اما 2024 پاریس پیش روی ما است و برای قرار گرفتن در کوران نبرد برای این رقابت باید تغییرات زیادی ایجاد کنیم و رنکینگ خود را بهبود ببخشیم و در این راستا مسائل داخلی، برگزاری اردوها و انتصاب سرمربی های تیم های ملی حائز اهمیت است. در 5 رده سنی سرمربی منصوب کردیم. در همین راستا بودجه را با افزایش 500 درصدی به وزارت ورزش پیشنهاد دادیم و تلاش داریم نقش خود را نیز به درستی ایفا نماییم. از آنجا که از المپیک 2020 توکیو، رشته گلف در رنکینگ مدال ها قرار می گیرد و به طور رسمی المپیکی می شود و با توجه به اینکه تنها رشته ی هستیم که فاقد زمین استاندارد برای برگزاری مسابقات بین المللی هستیم، براین اساس و به منظور جبران عقب افتادگی ها، در صدد افزایش قابل توجه بودجه فدراسیون هستیم.

ایرنا: شاید کمتر کسی سرمربی تیم های گلف ایران را بشناسد، در این مورد بیشتر بگویید.
– در هر سه رده سنی آقایان سرمربی منصوب شده است. «حسن کریمیان» رده سنی 18 تا 55 سال را هدایت می کند، «گودرز مولایی» زیر 18 سال را در اختیار دارد و مسئولیت تیم بالای 55 سال بر عهده «داود آشتیانی» است.
در رده بانوان نیز «زیبا مردانی» زیر 18 ساله ها و «نگار صیادی» هدایت ورزشکاران بالای 18سال را بر عهده دارند.

ایرنا: وضعیت ورزشکاران ایران در آسیا و جهان به چه شکل است؟
– در فضای بین المللی بازیکن سرشناسی در اختیار نداریم، هر چند در سال های اخیر با زحماتی که کشیده شده رنکینگ بهبود پیدا کرده و به رده 50 جهان رسیدیم اما گلف شبیه فوتبال نیست که رنکینگ هیچ ارتباطی با حضور تیم ها در مسابقات نداشته باشد. به عبارت بهتر رده بندی تیم ها هر چه بهتر باشد در مسابقات معتبری شرکت می کنند.
در آسیا هم به همین شکل است. در واقع در آسیا رقابت سخت تری وجود دارد چرا که در رنکینگ بانوان از 10 نفر اول دنیا، 6 نفر از شرق آسیا هستند و در آقایان هم از شرق آسیا در جمع 10 نفر برتر جهان، حضور دارند. بنابراین از آنجا که گلف به تعداد زمین های استاندارد، تعداد ورزشکاران، میزان استقبال و میزبانی از رویداد های بزرگ بستگی دارد و با توجه به اینکه ما فاقد چنین امکاناتی هستیم، بنابراین پیشرفت نامحسوس ایران جای تعجبی ندارد.

سوال: آیا توان همگانی کردن گلف را طی 4 سال آینده دارید؟
– اگر مقصود شما ایجاد علاقه باشد بله صد درصد و اگر مقصود شما وجود این توان در نظام ورزشی و خانواده گلف است باز هم پاسخ مثبت است؛ اما باید بدانیم که یک دست صدا ندارد و این هدف با عزم همه ارکان محقق خواهد شد.

ایرنا: امید دارید در المپیک نماینده داشته باشید؟
براساس قانون فدراسیون جهانی، 15 کشور اول رنکینگ به المپیک راه پیدا می کنند و هر کدام یک تیم چهار نفره برای هر یک از گروه آقایان و خانمها اعزام می کنند، بنابراین باید تلاش کنیم رنکینگ خود را بهبود بخشیده و به جمع 15 کشور اول جهان برسیم.

ایرنا: کمی در مورد گلف و میزان آشنایی خود با این رشته بگوئید.
– فدراسیون گلف به جز رشته اصلی چهار انجمن تابعه دارد که شامل مینی گلف، کروکت، وود بال، و گیت گلف است که مورد آخر ابداع کشور ما است.
با توجه به اینکه اساسا ورزشی هستم و در رشته های گوناگون چه در عرصه مسابقات و چه مدیریتی فعالیت داشتم، کروکت هم یکی از مهارت های ورزشی بنده محسوب می شود و در 2 دوره اخیر مسابقات کروکت حائز رتبه اول شدم. براساس این آشنایی در انتخابات فدراسیون ثبت نام کردم که با انتخاب مجمع مسئولیت این فدراسیون به عهده اینجانب گذاشته شد.

ایرنا: حرف آخر..
گلف تنها رشته المپیکی است که در عین حال این امکان را دارد تا خانواده ها در کنار هم به ورزش و سپری کردن اوقات فراغت بپردازند تا از یک سو هدف تندرستی در جامعه تامین شده و از طرف دیگر افراد برای فراغت از زندگی صنعتی ساعاتی را در طبیعت و زمین های چندین هکتاری گلف که شامل درخت، چمن، رودخانه و برکه است، سپری کنند و از این طریق بنیان خانواده تحکیم می شود؛ بنابراین در راستای تحقق این اهداف فقط و فقط و فقط می توان از گلف نام برد؛ افراد با کمترین هزینه، کمترین نیاز به تغییر شرایط ظاهری و بیشترین میزان رعایت شئونات اسلامی و موازین کشور و همچنین با کمترین محدودیت جسمی و جنسیتی می توانند تا مدت ها مشغول آن شوند؛ علاوه بر این، گلف را می توان اسلامی ترین رشته در جمع ورزش های مدرن دانست. همچنین باید از همدلی بی نظیر بین وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون های ورزشی یاد کنم که با تدبیر دکتر سلطانی‌فر و دکتر صالحی امیری در جهت پیشرفت ورزش کشور حاکم است.
از برکات این همدلی اجرای پروژه دشوار و البته لازم المپیاد استعدادیابی با حضور دهها هزار نفر ورزشکاران نوجوان و شناسایی استعدادهای جدید رشته های مختلف ورزشی است.
همچنین از عنایت خبرگزاری ایرنا به رشته گلف بسیار متشکرم و برای هموطنان عزیزم خصوصا استانهای درگیر با سیل، آرزوی برکت، سلامت و بهبودی اوضاع را دارم.
گفت و گو از ایمان خدابنده لو

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.